Pályázatok

Bemutatkozás

Cégünk 1991. december 31-én alakult, elsősorban nagykereskedelmi tevékenységre, több, különböző profillal. A forgalmazott termékek között az alapítástól kezdve szerepelt az AUMA RIESTER KG. által gyártott hajtóműcsalád.

Az AUMA RIESTER gyártmányú hajtómű és fokozómű magyarországi forgalmazását 1992-től végezzük kizárólagos szerződés alapján, a többi profil fokozatos megszüntetése mellett. Törzsgyárunk az AUMA RIESTER KG (Németországban) különböző forgó, lengő vagy lineáris mozgást végző gép helyi- és távműködtetéséhez szükséges elektromos hajtómű és mechanikus fokozómű gyártásával foglalkozik. A hajtóművek forgalmazása mellett cégünk tevékenységi körébe tartozik a tanácsadás, a kiválasztás, a saját, vagy a megrendelő telephelyén történő felszerelés, a hajtómű, üzembe állítása, beszabályozása, a garanciális és a nem garanciális javítások elvégzése, illetve az alkatrészellátás. Foglalkozunk rendszerbe épített, kézi működtetésű csőelzáró szerelvények, zsilipek, utólagos automatizálásával is, a megrendelő igénye szerint, a kiválasztástól kezdve a felszerelésig, illetve az üzembe állításig. Tevékenységi körünkbe tartozik továbbá az AUMA hajtások terepi BUS rendszerbe állítása, illetve az ehhez kapcsolódó komplett irányítástechnikai feladatok megoldása.

Kérjük, hajtástechnikai problémáikkal keressék meg vállalatunkat, hogy a már Magyarországon is jól bevált AUMA elektromos hajtóműveinkkel, vagy mechanikus fokozóműveinkkel az Önök igényeit a legnagyobb megelégedésükre tudjuk kiszolgálni. A honlapunkon a teljesség igénye nélkül rendelkezésükre bocsátunk a típusválasztékról egy ismertetőt, azzal a kéréssel, hogy konkrét feladatok megoldása, vagy további információigény esetén forduljanak cégünkhöz.

AUMA hajtások

Szelepek, csapok, tolózárak mozgatói, a nyitás és zárás ütemének meghatározói, a külső vezérlőparancsok végrehajtói. Legyen az, sivatagban, óceánjáró hajón, atomerőműben vagy a városi ivóvízellátó berendezésen. Világszerte 1300 munkatárs dolgozik a tervezésben, gyártásban, értékesítésben, szervízszolgáltatásban azon, hogy az AUMA hajtóművek és vezérlések olyan megbízhatóan, robusztusan és biztonságosan működjenek, ahogyan az csak lehetséges.

A Riester KG-t 1964-ben jegyezték be Nellingen-i székhellyel, ekkor kezdték el az elektromos hajtóművek első sorozatának fejlesztését, az ivóvízellátás és szennyvízelvezetés területére.

Az első piacképes sorozat bázisául az SA 8 – SA 18 szolgált, amellyel megteremtették a további fejlesztés alapjait. Az 1967-től kezdődő általános recesszió ellenére a forgalom folyamatosan emelkedik, a székhelyet bővítik. Megindulnak az első export szállítások.

A 70-es évek. Az ugrásszerű fejlődést a német állami vízügyi beruházások megindulása jelentette. Az eddigi gyártócsarnokot kinőtte a cég, Nellingenből elköltözik Müllheimbe, a székhely és az új csarnokok 4000 m2-en 1973-ban készülnek el. 1974-ben megalakult Hollandiában az első külföldi leányvállalat. A 70-es évek második felére több nagy projekthez AUMA hajtómű kerül leszállításra, mint például csak egy szénerőműbe 800 db, vagy a Szovjetunióba a petrolkémiai iparba, különösen földgázvezetékekre több ezer. 1976-ban kerülnek piacra az újgenerációs SA 6 – SA 100 hajtóművek. Moduláris felépítés, kompakt gyártási kivitel, kedvező fordulatszám-fokozatok és modern gyártási módszerek teszik ezeket a hajtóműveket sok évre piacképessé. Egy hajtást bekapcsolni egy szerelvény működtetésére nem jelenthet gondot. A tudomány inkább abban áll, hogy a hajtást úgy kell tervezni, hogy a megfelelő időben lekapcsoljon. Ennek akkor kell megtörténnie, ha eléri az egyik véghelyzetet vagy egy zavar miatt akkora nyomaték jelentkezne, amely a szerelvényt tönkretenné. Ehhez a hajtásban olyan mérőrendszer szükséges, amely hosszú időre és precízen közli a nyomaték- és útadatokat.

Ettől kezdve már az SA sorozat rendelhető kompakt vezérléssel, melyben a hajtómű a nyomaték- és útközlése egy egységet képez a vezérlőegységgel, ezzel a szerelés lényegesen leegyszerűsödik. 1978-ban szállítják az első AUMA hajtóműveket atomerőművi felhasználásra, melyet folyamatosan követnek a többiek. 1980-ban már 200 alkalmazott dolgozik az AUMÁ-nál több németországi képviseleten. Az AUMA hajtóművek csaknem minden iparágban megtalálhatók, a vasöntődétől a cukorgyáron át a papírgyárig, és ez a világ minden táján. Az elkövetkező években garantálja a stabilitást a világ minden tájáról érkező kereslet. A lengőhajtások új szériája, az SG 05 – 12 1983-ban kerül piacra, megteremtve ezzel a lengőszerelvények hajtásának kompakt és gazdaságos megoldását. Folyamatosan bővülnek a gyártó-, fejlesztő- és szerelőkapacitások. Az elektronika fejlődése megteremti a lehetőségét az integrált AUMA MATIC motorvezérlés kifejlesztésének, amellyel lehetővé válik a távvezérlésre való gyors és flexibilis reagálás, és a folyamatirányító rendszerbe való illesztés.

2004-ben már a harmadik gyártócsarnokot adják át Müllheim-ben, emellett működik a motorgyártó üzem Nellingen-ben, önálló cégként a fogazott hajtások gyártóműve Coswig-ban, és több kisebb mellett a Köln-i szervizközpont, a világ minden táján működnek az értékesítési és szervizcentrumok.